Profil

Artikel fra Fyens d. 11. feb. 2009

Albert Kristensen gik i sin fars fodspor, men fik ikke noget foræret – andet end et stort kørekort i konfirmationsgave.

Albert Kristensen
Albert Kristensen – Entreprenør og Aut. Kloakmester

Tved

Når man som Albert Kristensen er vokset op i et håndværkermiljøet, lå det ligesom i luften, at han nok skulle følge i far Ejgils fodspor, men først måtte Albert en tur til søs med skoleskibet Georg Stage. Han var kun 16 år, men han passede ikke skolen, og så mente faren, at et sommertogt med skoleskibet nok skulle modne knægten. Og det gjorde det vist også nok, siger Albert Kristensen.

Mangeårigt parløb

Han bærer ikke nag til faren over, at han i så ung en alder blev sendt hjemmefra; tværtimod har de to i mange år kørt parløb i entreprenørbranchen, som også blev Alberts gebet, og på kontoret hænger et stort flot maleri af Georg Stage, som Albert Kristensen har fået af sin far. Det minder ham dagligt om den tur, der gjorde ham voksen.

Vel hjemme igen kom Albert Kristensen i lære som tømrer hos sin far, der tilbage i 1973 flyttede sin murer-, tømrer- og kloak-forretning fra Lunde til Trappehavevej i Tved. Her boede familien også privat, så Albert lærte hurtigt jargonen blandt håndværkerne.

Uden særlige hensyn

Jeg blev ikke skånet, fordi jeg var mesters søn. Tværtimod, så blev jeg beordret på arbejde en halv time før alle andre for at gøre bilerne klar, til de mødte på arbejde, fortæller Albert Kristensen, der i konfirmationsgave fik et stort kørekort, som han indfriede, da han fyldte 18 år. Så kunne han også køre firmaets lastbiler og entreprenørmaskiner.

I 1995 blev han uddannet kloakmester og fortsatte i nogle år i farens firma, inden han i 2001 fik lyst til at stå på helt egne ben og derfor startede som selvstændig på Ørbækvej.

Far kigger ind

Men det var nu ikke sådan, at vi modarbejdede hinanden, siger Albert Kristensen, der for tre år siden rykkede teltpælene op og flyttede »hjem«, hvor han både overtog privatboligen og erhvervsbygningerne på Trappehavevej, mens Ejgil Kristensen flyttede til Damgårdsvej i Tved. Men »den gamle« kan stadig finde vej. Far kommer to gange om dagen og hilser på. Det er hyggeligt, siger Albert Kristensen, der også gerne spiller golf med faren eller står til søs sammen med ham i hans båd. De to er tæt på hinanden, og som Albert Kristensen selv siger: – Han har lært mig det, jeg kan.

Når man er opvokset i det idrætsglade Tved, så tilbringer de fleste mange timer i hallen. Albert Kristensen er ingen undtagelse. Han har spillet håndbold og dyrket gymnastik, som tilfældet nu er det med hans egne børn. Han var også, efter endt uddannelse, et halvt år på gymnastikhøjskole i Viborg, men nu bliver det ikke til så megen anden idræt end golf-turene i Gudme og den årlige skitur.

Albert Kristensen og hans folk betjener en stor og loyal kundekreds på Sydfyn, som dels hans far, dels han selv har opbygget gennem årene.

Entreprenør Albert Kristensen ApS er medlem af Byg Garantiordningen

byg_garanti_stor